بچه ثروتمند بچه زرنگ اثر رابرت کیوساکی
کتاب «بچه ثروتمند بچه زرنگ» نوشته رابرت کیوساکی و شارون لچر برای والدین و معلمهای سراسر دنیا است. به جای پول توجیبی بیشتر، به فرزندتان یک فرصت برتری تحصیلی و فرجه مالی بدهید.
آیا مدرسه کودک شما را برای دنیای واقعی آماده میسازد؟
مطلب پیشنهادی: چقدر پول تو جیبی باید به فرزندم بدهم؟
به عنوان یک پدر یا مادر، تابحال از خود پرسیدهاید که آیا مدرسه به کودک من میآموزد که چگونه در دنیای امروزی و در آینده از نظر مالی دوام آورده و شکوفا شود؟ چه کاری از دستم بر میآید اگر … فرزندم مدرسه را دوست نداشته باشد … نمرات بد بگیرد … در یادگیری ناتوان باشد … بخواهد در مدرسه ترک تحصیل کند؟ چگونه می توانم اطمینان یابم که فرزندم راهنمایی مورد نیازش برای دنیای واقعی را دریافت میکند؟
این کتاب برای کیست؟
این کتاب برای والدینی نوشته شده است که میفهمند دنیا تغییر کرده است و تصور میکنند سیستم جاری آموزشی ما نمیتواند نیازهای خاص فرزندان خود را به طور شایسته تامین کند. این کتاب برای والدینی نوشته شده است که مایلند نقشی فعالتر در آموزش فرزندشان ایفا کنند، به جای آنکه این مسئولیت را بر گردن سیستم آموزش و پرورش بیندازند.
این کتاب نوشته شده است تا والدین را در آمادهسازی برای دنیای واقعی یاری دهد … یعنی دنیای بعد از به پایان رساندن دوران تحصیلات. این کتاب به ویژه برای والدینی نوشته شده است که:
میخواهند بدون اینکه هزینهای برایشان بردارد، به فرزندشان در زندگی یک فرجه مالی بدهند.
این کتاب برای والدینی نوشته شده که برای آموزش ارزش قائلند. میخواهند به کودکانشان در زندگی فرصت برتری تحصیلی و مالی بدهند و مایلند نقشی فعال در شکل گیری آن بر عهده بگیرند.
در عصر اطلاعات، یک آموزش خوب، بهتر از هر چیز دیگری است. اما سیستم آموزشی جاری همه اطلاعات مورد نیاز کودک شما را فراهم نمیکند. این کتاب به منظور پر کردن فاصله بین نسلها نوشته شده است؛ تا شما را یاری دهد که به کودکتان همان دانش مالی کاربردی و الهامبخشی را ارائه دهید که پدر ثروتمند رابرت کیوساکی در اختیار او گذاشت. این کتاب با استفاده از همان متدهایی که پدر زرنگ رابرت بکار برد تا به رابرت کمک کند با وجود نمرات بد و رفوزگی او به تحصیلاتش در مدرسه ادامه دهد. این کتاب به شما نشان خواهد داد که چگونه عشق به یادگیری را در کودکان بیدار کنید. و همچنین درهایی را به روی شما میگشاید که حتی از وجودشان بیخبرید، شما را قادر میسازد تا مهارتها و مفاهیمی را به فرزندتان منتقل کنید که در ادامه زندگیش آنها را بکار برد.
شما به کودکانتان زندگی میبخشید، آنها را پرورش داده و به آنها عشق میورزید، اما آیا واقعا آنها را درک میکنید؟ این کتاب بینشی به شما ارائه میدهد تا ببینید کودکتان چگونه به بهترین شکل تفکر کرده و فرا میگیرد. با مجهز شدن به این دانش شما میتوانید به فرزندانتان کمک کنید تا توانایی کاملشان را در زندگی کسب کنند.
تفاوت عصر اطلاعات با عصر صنعتی
چرا بانکدار از شما کارنامه تحصیلی شما را نمیخواهد. قوانین تغییر کردهاند.
در عصر صنعتی، قوانین از این قرار بودند: به مدرسه برو، نمرات خوب بگیر، شغلی امن و مطمئن با مزایا پیدا کن، و همه عمرت در همان شغل باقی بمان. بعد از 30 سال یا بیشتر، بازنشسته میشدید، و شرکت و دولت باقی عمرتان از شما مراقبت میکرد.
در عصر اطلاعات، قوانین تغییر کردهاند. قوانین در حال حاضر از این قرار است: به مدرسه برو، نمره خوب بگیر، شغلی پیدا کن و سپس مهارتهای جدید را در آن شغل بیاموز.
در این عصر، اطلاعات هر 18 ماه دو برابر میشود. به عبارت دیگر برای کنار آمدن با تغییر، لازم است هر 18 ماه همه چیز را دوباره یاد بگیرید. در عصر صنعتی، تغییر آرامتر بود. آنچه شما برای فرا گرفتنش به مدرسه میرفتید، برای مدت زمان طولانیتری ارزشمند بود. در عصر اطلاعات، آنچه شما میدانید بسیار سریع مهجور میشود.
آنچه فرا گرفتهاید مهم است، اما مهمتر این است که چقدر سریع میتوانید یاد بگیرید، تغییر کنید و خود را با اطلاعات جدید وفق دهید.
در عصر صنعتی، کارفرما مسئول طرح بازنشستگی شما بود. اما در عصر اطلاعات کارمند مسئول است. اگر بعد از سن 65 سالگی پولتان تمام شود، این مشکل شماست، نه مشکل شرکت.
در عصر صنعتی، هرچه سن شما بالاتر میرفت، ارزشمندتر میشدید. اما در عصر اطلاعات، شما با افزایش سن کم ارزشتر میشوید.
در عصر صنعتی، مردم در خدمت زندگی بودند. اما در عصر اطلاعات، بیشتر مردم در حال حاضر بی مسئولیت هستند.
در عصر صنعتی، بچههای باهوش پیش میرفتند تا پزشک و وکیل شوند. آنها پول زیادی بدست میآوردند. اما در عصر اطلاعات افرادی که پول زیاد بدست میآورند ورزشکاران، هنرپیشگان سینما و اهل موسیقی هستند. بسیاری از پزشکان و دیگر افراد متخصص در واقع نسبت به دوره صنعتی، کمتر پول درمیآورند.
در عصر صنعتی، اگر خود یا خانواده مشکل مالی داشتید، میتوانستید روی دولت حساب کنید تا به شما کمک مالی برساند. اما در حالی که عصر اطلاعات آغاز میشود، ما میشنویم که سیاستمداران بیشتر و بیشتر قول پساهنداز تامین اجتماعی و دیگر برنامههای تضمین دولتی را میدهند. من و شما آنقدر زیرک هستیم که بدانیم وقتی سیاستمداران شروع به قول دادن میکنند، احتمال این وجود دارد که آنچه آنها قرار است انجام دهند، از قبل از بین رفته باشد.
ویژگیهای عصر اطلاعات
- امروز شرکتهای عصر اطلاعاتی داریم که توسط 20 سالهها راهاندازی شده، در حالی که شرکتهای عصر صنعتی را که توسط 45 سالهها اداره میشود، میخرند.
- امروزه 20 سالههایی داریم که میلیاردر میشوند، به این خاطر که مدیران 45 ساله نتوانستند فرصتهایی را که 20 سالهها دیدند، ببینند.
- والدین بیشتری در حال گشتن به دنبال سیستمهای کمک آموزشی خصوصی هستند، فقط برای اینکه فرزندان خود را از سیستم آموزشی مهجوری که توسط دولت اداره میشود و نیازهای بچههایشان را فراهم نمیکند، بیرون آورند.
- تغییرات اقتصادی عصر اطلاعات به طور چشمگیری، فاصله بین داراها و ندارها را در جامعه افزایش میدهد. این تغییرات، برای برخی از افراد نعمت خواهد بود. اما برای سایرین این تغییرات در حال وقوع یک فلاکت خواهد بود؛ و برای برخی دیگر، این تغییرات هیچ تفاوتی ایجاد نخواهد کرد.