عرقیات گیاهی ضد استرس
زندگی در دنیای پر دغدغه و پر هرج و مرج کنونی موجب میشود که همه ما به نوعی احساس استرس و اضطراب را تجربه کنیم. به همان اندازه که برای سلامت جسم خود زمان صرف می کنید، باید برای سلامت روح و روان خویش نیز اهمیت قائل باشید. در ادامه به معرفی گیاهان ضد استرس می پردازیم.
1- گلاب
از جمله خواص گلاب می توان به تاثیرات آرام بخشی آن اشاره کرد، تحقیقات انجام شده، رابطه میان مصرف گلاب و تثبیت خلق و خو را نشان داده اند. به این ترتیب، تقویت و بهبود شرایط روحی و روانی را نیز می توان در زمره خواص گلاب برشمرد.
این قابلیت، به ویژه در کاهش خرناس های شبانه موثر خواهد بود. به علاوه، آرامش ناشی از مصرف گلاب به کاهش استرس و افزایش تمرکز کمک می کند. خواص تسکین دهندگی این عصاره در کاهش درد، تقلیل اضطراب و تقویت احساس طراوت و تازگی تأثیرگذار است. با تکیه بر خواص گلاب، می توانید پس از پشت سر گذاشتن یک روز پر هیاهو و پیش از خواب، اندکی از این عصاره طبیعی را به نوشیدنی دلخواه خود اضافه کرده و نوش جان کنید. انجام این کار به شما کمک خواهد کرد تا به خوبی استراحت کنید. بهبود کیفیت خواب در ترمیم بافت های بدن و زیبایی نیز به شدت تاثیرگذار است.
2-عرق بابونه
دمنوش و عرق بابونه نوشیدنیهای سالم و سرشار از آنتی اکسیدانهای قدرتمند هستند. از فواید عرق بابونه میتوان به کاهش خطر ابتلا به سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی اشاره کرد. تحقیقات انجام شده درباره خواص عرق بابونه بسیار نوید بخش است. به گفته یک متخصص تغذیه، گیاه بابونه یک آرامبخش طبیعی و موثر است که میتواند با استرس و اضطراب مقابله کند.
قدرت آرام بخشی و کاهش استرس را هم میتوان از خواص بابونه به حساب آورد. بابونه موجب آرام کردن سیستم عصبی و مقابله با بیخوابی می شود. دمنوش و عرق بابونه فاقد کافئین است. نوشیدن این مایع گوارا، قبل از خواب بسیار مفید بوده و میتواند کیفیت خواب را بهبود بخشد.
3- عرق آویشن
آویشن یک گیاه معطر و خوش عطر و بو است که دارای برگ های ریز و ساقه چوبی و نازکی است. این گیاه را میتوان به صورت تازه یا خشک مورد استفاده قرار داد. در عین حال، عرق آویشن و عصاره روغنی آن هم از اثرات ضد التهابی، ضد عفونی و ضد میکروبی برخوردار بوده و به بهبود بسیاری از بیماریها کمک میکند.
به نظر کارشناسان، آروماتراپی با آویشن میتواند با اضطراب مقابله کند. به همین ترتیب، توانایی کاهش استرس و فشارهای روانی را میتوان به عنوان یکی دیگر از خواص عرق آویشن به شمار آورد.