آیا از خطرات نشستن طولانی مدت آگاه هستید؟
بدن انسان نیاز به تحرک منظم دارد، در حالی که اکثر مردم ایران به دلیل شغل و یا سبک زندگی خود ساعت های زیاد نشسته اند. به طور میانگین یک ایرانی حدود 9 تا 10 ساعت از روز را می نشیند، و این یعنی تحرک بسیار کم.
اگر سبک زندگی کمر تحرکی دارید، باید بدانید که 1 ساعت ورزش هرگز اثر 10 ساعت نشستن را جبران نمی کند. جای افسوس است که بیشتر افرادی که کم تحرک هستند، حتی همان یک ورزش یا پیاده روی را هم ندارند. پس نشستن به تنهایی خطرناک نیست، در یک وضعیت ماندن برای مدت طولانی بسیار خطرناک است.
حتما با خود می گویید نشستن طولانی مدت چه خطراتی می تواند داشته باشد.
قلب
در حالت نشسته، ضربان قلب کندتر است، عضلات، چربی کمتری مصرف می کنند و در نتیجه احتمال گرفتن رگها با اسیدهای چرب افزایش می یابد.
مغز
تحرک کم برای مدت طولانی باعث می شود که خون و اکسیژن کمتری به مغز برسد و در نتیجه مغز کندتر کار کند. حتما احساس خمودگی، کسلی و کم حوصلی پس از مدتی طولانی تحرک نداشتن را تجربه کرده اید.
کتف و گردن
معمولا، هنگام نشستن به مدت طولانی، به کامپیوتر و گوشی همراه نگاه می کنید و یا با تلفن صحبت می کنید. اینها همه باعث می شوند که گردن، کتف و بازوها برای مدت طولانی در یک وضعیت ثابت و نامناسب قرار گیرند. این فشار زیاد و غیر معمول به عضلات باعث می شوند که با درد گردن و کتف روبرو شوید. دردهایی که گاه و بی گاه ظاهر می شوند و تداوم این سبک زندگی کم تحرک به آرتروز گردن یا کتف منجر می شوند.
کمر
آیا می دانید حتی اگر روش صحیح نشستن پشت میز را رعایت کنید، هر یک ساعت یک بار باید از جای خود بلند شده و با نرمش های کششی عضلات خود را تقویت کنید. نشستن، آنهم به روش نادرست و برای مدت طولانی، فشار بسیار زیادی را به ستون فقرات وارد می کند. تداوم اینگونه نشستن های طولانی مدت در وضعیت بد در طی سالهای متوالی اشتغال و زندگی، شما را هر چه بیشتر به آرتروز کمر نزدیک می کند.
کلیه مطالب سلامتی در این سایت صرفا جهت اطلاعات عمومی می باشد. در صورت وجود بیماری حتما به یک پزشک متخصص مراجعه نمایید.