استیون هاوکینگ که بود؟
استیون هاوکینگ ۷۶ سال عمر کرد. او متولد ۸ ژانویه ۱۹۴۲ در آکسفورد انگلستان بود و ۱۴ مارس ۲۰۱۸ در کمبریج انگلستان درگذشت.
تحصیلات و کار
استیون ویلیام هاوکینگ (Stephen William Hawking) یک فیزیکدان، نظریه پرداز، کیهان شناس و نویسنده انگلیسی بود.
تحصیلات وی در دانشگاه آکسفورد از سال ۱۹۵۹ تا ۱۹۶۲ و دانشگاه کمبریج ۱۹۶۲ تا ۱۹۶۶ بود.
او بیش از چهل سال سابقه فعالیت علمی داشت. او عضو جامعه سلطنتی هنر و عضو ثابت جامعه اسقفان دانشمند بود و در سال ۲۰۰۹ مدال آزادی ریاست جمهوری آمریکا را گرفت.
هاوکینگ سی سال، از ۱۹۷۹ تا یکم اکتبر ۲۰۰۹، دارندهٔ کرسی ریاضیات لوکاس بود. او تا زمان مرگ خود مدیر مرکز تحقیقات نظری کیهان شناسی در دانشگاه کمبریج انگلستان بود.
استیون هاوکینگ یکی از برجسته ترین دانشمندان عصر ما است که در زمینه کیهان شناسی و بخصوص در زمینه پیدایش و گسترش جهان پیشگام و راهگشا بوده است. در حالی که اخترشناسی از راه مشاهده کهکشانها، ستاره ها و سایر اجرام آسمانی در جستجوی حقایق جهان است.
مریضی استیون
استیون هاوکینگ از اولین سالهای دوران پژوهش خود در دانشگاه کمبریج انگلستان دچار نوعی فلج شدن تدریجی عضلات شد. این بیماری غیر قابل علاج به تدریج عضلات بدن او را از کار انداخته و او را مجبور به استفاده از ویلچر برای و کامپیوتر خاصی برای ارتباط با دنیای خارج کرده است.
پزشکان پس از تشخیص بیماری به او گفته بودند که بیش از چند سال عمر نخواهد کرد و احتمالا اگر او این عشق و علاقه را به پژوهش در رشته مورد علاقه خود پیدا نکرده بود، عمر زیادی نمی کرد.
کتابهای هاوکینگ
او کتاب تاریخچه زمان را در سال ۱۹۸۸ منتشر کرد تا مفاهیم پیچیده کیهان شناسی را به شکل قابل درک برای عموم مردم توضیح دهد. این کتاب با وجود اینکه درک آن برای مردم عادی آسان نبود، یکی از پرفروش ترین کتابها در جهان شد. تاریخچه مصور جهان (۱۹۹۶) همان کتاب را به شکل مصور عرضه کرد. سپس کتابهای جهان در پوست گردو (۲۰۰۱)، بر شانه های غول ها (۲۰۰۳) و خداوند اعداد صحیح را آفرید (۲۰۰۵) انتشار یافت. کتاب تاریخچه کوتاهتر زمان نیز در سال ۲۰۰۵ در انگلستان به چاپ رسید.